Over ons

Coach and Cook

History image

Voor structuur en regie in het leven is plannen en voorbespreken van activiteiten en het beheren van geld heel belangrijk. Om deze reden wordt er samen boodschappen gedaan gebaseerd op het budget. Zo wordt er geleerd om met een laag budget gezond en vers te kunnen koken, dit goed te kunnen plannen en er een dagelijkse routine van te maken.
Er wordt gestart met het bespreken van de recepten. Daarbij wordt er gevisualiseerd wat er precies stap voor stap verwacht wordt. Vervolgens wordt er zelfstandig van start gegaan. Net zoals in het dagelijks leven dient er een planning te zijn voor de dag. Tijdens het koken wordt dit gedaan door alles klaar te zetten, verschillende smaken te proeven, ingrediënten te voelen, gewichten en volumes af te meten en het gebruik van hulpmiddelen. Alles wat bereidt wordt tijdens het koken wordt zelf genuttigd. Indien gewenst mogen er mensen uitgenodigd worden die de gerechten mogen proeven of het mag mee genomen worden naar huis. Tijdens het koken wordt er gepraat over de meest uiteenlopende obstakels met daarbij diverse onderwerpen welke de revue passeren.

Coachen tijdens het koken heeft altijd tot doel om sociale zelfredzaamheid en participatie in de maatschappij te bevorderen.

Het koken wordt gegeven thuis in de eigen vertrouwde omgeving of op een door ons afgehuurde kookstudio.

Stuur ons een e-mail